El passat 21 d’agost es va celebrar l’assemblea anual de la nostra Associació de veïns a l’Hotel Barcarola, a qui agraïm la seva col.laboració en la celebració de l’acte.

A l’assemblea hi van assistir representants de l’associació i veïns del Paratge i vam també comptar, amb la presència de l’alcalde de Castell – Platja d’Aro Sr. Maurici Jiménez, la regidora de  Dinamització Comunitària, Participació Ciutadana i Recursos Humans del seu ajuntament la  Sra. Mónica Ríos, així com  l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, el Sr. Carles Motas.

Sota el lema “només ho podem fer entre tots!” els representants de la Junta vam recordar que els objectius principals de la nostra entitat, que volem que tingui la màxima representativitat per poder ser respectats per les administracions públiques són:

 • Vetllar pels interessos comuns dels veïns de la zona.
 • Preservar el Paratge, evitant el seu deteriorament i proposant accions que millorin el seu l’entorn.

Durant la reunió es va presentar la memòria de l’exercici i es van aprovar la liquidació dels comptes del 2018, el informe de l’evolució dels  comptes de l’exercici 2019 i el pressupost ordinari per l’exercici 2020.

Posteriorment es van nomenar i ratificar els càrrecs de la Junta Directiva . S’accepta  la renúncia del Sr Carlos Grau a qui s’agraeixen els serveis prestats. Es nomena  a la Sra. Cristina Bassols com a nou  membre de la Junta . Se informa a l’assemblea que properament se incorporaran nous membres a la  Junta Directiva. Fins concretar les incorporacions   la Junta queda formada  per Àngel Norte (President), Eduard Baurier (Secretari i Tresorer), Salvador Mateo (Vocal) i Cristina Bassols (Vocal).

L’exercici actual ha estat marcat pel període electoral la qual cosa ha dificultat el compliment dels compromisos adquirits per les administracions locals. No obstant això, i tal com la Junta ja ha informat als associats, hem pogut aprofitar la campanya electoral per donar-nos a conèixer a tots els partits. Durant aquest període, des de la Junta hem seguit els plens municipals i també hem mantingut reunions amb els alcaldes dels dos municipis, amb l’objectiu de consolidar-nos com a interlocutors reconeguts pels ajuntaments.

D’aquesta manera, i amb la col·laboració dels veïns del Paratge, s’han assolit alguns dels objectius:

 • Millores en alguns elements urbanístics.
 • Canvi d’ubicació de la venda ambulant (tot i que en demanàvem la seva erradicació).
 • Certa millora en el servei de recollida d’escombraries.
 • Millora en la contaminació acústica.
 • La renovació dels WC situats davant de la platja.
 • Contactes amb les associacions de comerciants del Paratge per trobar vies de  col·laboració

De totes les accions se n’ha informat degudament a través de la web, que durant aquest any hem adequat a la LGPD.

Les accions plantejades per la Junta per l’exercici 2019 -2020 se centraran en:

 • Incrementar el Servei de Neteja.
 • Minimitzar les accions incíviques.
 • Incrementar la seguretat.
 • Millorar els elements urbanístics i l’accessibilitat del Paratge.
 • Millorar l’enllumenat del carrer.
 • Donar-nos a conèixer a totes les comunitats i veïns per fomentar l’afiliació.
 • Col·laboració amb grups afins i col·lectius que ens ajudin en els nostres objectius.

Només ho podem fer entre tots!

Posteriorment, els assistents van manifestar els principals problemes que afecten  les diferents zones del paratge i que hem recollit per tal de prioritzar-ne  la recerca de solucions. Alguns d’aquests punts es van plantejar directament als alcaldes, presents a la part final de la reunió.

El Sr. Maurici Jiménez, Alcalde de Castell-Platja d’Aro va explicar on focalitzarà les accions dins del paratge. També va exposar de forma clara i transparent les dificultats que el nou govern local té per desenvolupar algunes de les accions que durant la reunió es van plantejar (pressupost, autoritzacions competències…). Per l’alcalde de Platja d’Aro, el Paratge és un enclavament clau i en constant desenvolupament i el seu compromís es basa en dimensionar els serveis de manera que s’adaptin al constant creixement tan urbanístic com comercial de la zona, i va proposar les següents actuacions:

 • Resoldre, conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, els problemes d’inundabilitat a l’Avinguda Platja d’Aro.
 • Augmentar la seguretat viària mitjançant la construcció de nous giratoris així com la instal·lació de semàfors que adverteixin de la velocitat.
 • Incrementar recursos en la gestió del servei de neteja i recollida d’escombraries, Millores en l’enllumenat públic i ampliació del pressupost de reposició d’asfalt i voreres.
 • Creació d’un espai social polivalent a l’Avinguda Platja d’Aro amb funcions d’informació ciutadana i turística, i amb espai polivalent per veïns i entitats.
 • Foment d’accions de dinamització al Parc de Sant Ramon i Avinguda Platja d’Aro.
 • Restauració i millora de l’accessibilitat del Camí de Ronda.
 • Desenvolupament de xarxa wi-fi en entorns públics.
 • Creació d’un espai de socialització de gossos.
 • Seguir donant suport a entitats de veïns i de comerciants.

Accediu a la notícia publicada a la web de Ràdio Platja d’Aro  fent clic aquí.

El Sr. Carles Motas, Alcalde de Sant Feliu de Guíxols, a qui els veïns van plantejar els problemes, molts d’ells ja coneguts, va adquirir el compromís de presentar-nos l’any vinent el projecte de reordenació de la façana marítima, de manera que l’Associació pugui participar de forma activa en la  proposta. Davant del nou projecte, les millores dels elements urbanístics poden quedar aturades tot i que s’analitzaran accions puntuals per solucionar els problemes més crítics, com pot ser l’estat dels taulons de fusta del Parc de les Dunes.

L’alcalde també va informar que a final de setembre es llença el plec per la neteja.

Podeu veure què va dir l’Alcalde referent a la façana marítima (minuts 15 al 17) i al nou plec de les escombraries (minuts 21 al  25), a l’entrevista de TV Costa Brava el passat 22 d’agost, en la que va reconèixer la manca d’inversions a la Platja de Sant Pol en els darrers 20 anys, fent click aquí.

Des de la junta estarem pendents del compliment dels compromisos adquirits.

Agraïm als assistents a l’assemblea la vostra activa participació, restem a la vostra disposició pel que calgui i us convidem a participar enviant-nos els vostres comentaris i suggeriments.

Només ho podem fer entre tots!

 

La Junta