El passat 19  d’agost vàrem celebrar de forma presencial   l’assemblea anual de la nostra Associació de veïns a l’Hotel Barcarola i després de fer-ho telemàticament els dos anys anteriors per les limitacions ocasionades per la pandèmia. Volem agrair a  tots els assistents  la seva participació.

A l’assemblea hi van assistir representants de l’associació i veïns del Paratge i vam també comptar, amb la presència de l’alcalde de Castell – Platja d’Aro i S’Agaró  Sr. Maurici Jiménez.

També havíem convidat a l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, el Sr. Carles Motas que ens havia  confirmat la seva presència, però que finalment no va assistir; desconeixem els motius que li van impedir fer-ho.

La presència dels dos alcaldes era molt  necessària per a tractar i conèixer les propostes que  tenen els  seus ajuntaments per a resoldre les necessitats del Paratge referent al manteniment, conservació i inversió en infraestructures. Estem al final de la legislatura 2019-2023 i la situació global del Paratge no ha millorat, els  projectes necessaris  de reforma o millora d’infraestructures continuen pendents de fer.

A la presentació  de la reunió vam plantejar els problemes actuals i les necessitats del Paratge que més  afecten i  preocupen als veïns i comerciants de la zona ressaltant  la necessitat d’impulsar una  gestió integrada i eficaç dels serveis públics, fomentar la gestió efectiva dels fluxos turístics i impulsar una estratègia turística acceptada per  tothom.

El Sr. Maurici Jiménez, Alcalde de Castell-Platja d’Aro, va explicar on focalitzarà les accions dins del paratge. També va exposar de forma clara i transparent les dificultats per desenvolupar algunes de les accions que durant la reunió es van plantejar (pressupost, autoritzacions competències…). Per l’alcalde de Platja d’Aro, el Paratge és un enclavament clau i en constant desenvolupament, i el seu compromís es basa a dimensionar els serveis de manera que s’adaptin al constant creixement tant urbanístic com comercial de la zona. (En un altre document ampliarem més detalls).

Malauradament, l’absència del  Sr. Carles Motas, Alcalde de Sant Feliu de Guíxols, va impedir que ens  pogués donar les explicacions de situació i previsió de resolució dels diferents problemes i actuacions  que corresponen al seu ajuntament. Recordem per exemple, que a l’assemblea presencial  de 2019  va adquirir el compromís de presentar-nos a  l’any següent el projecte de reordenació de la façana marítima,  de manera que l’Associació pogués  participar de forma activa en la  proposta i que mentre no s`executés farien les  accions necessàries  per  solucionar els problemes més crítics. Aquest i d’altres  projectes importants i necessaris per Sant Pol-S’Agaró continuen pendents.

Esperem poder trobar-nos  pròximament amb l’alcalde  de Sant Feliu per a actualitzar-ho tot, i així poder informar-vos. Ho farem tan aviat com puguem.

Podeu veure les demandes que fem als ajuntaments  recollides  a l’article  publicat al Diari de Girona, fent clic aquí.

Per altra banda, durant la reunió es va presentar la memòria de l’exercici i es va aprovar la liquidació dels comptes del 2021 i el pressupost ordinari per l’exercici 2022.

També   es van nomenar i ratificar els càrrecs de la Junta Directiva. S’accepta  la renúncia del Sr.  Eduard Baurier a qui s’agraeixen els serveis prestats, també de la Sra. Cristina Bassols. Es nomena a la Sra. Carmen Altes, Sra. Mar Serrano i Sra. Maria Benito com a nous  membres de la Junta directiva.

Finalment,  els assistents van manifestar i plantejar alguns  problemes que afecten les diferents zones del paratge i que hem recollit per tal de prioritzar-ne  la recerca de solucions. Alguns d’aquests punts es van plantejar directament a l’alcalde de Platja d’Aro, present a la part final de la reunió.

Accediu a l’entrevista  i vídeo de seguiment de  l’assemblea per Costa Brava TV   fent clic aquí.

Agraïm als assistents a l’assemblea la vostra activa participació, restem a la vostra disposició pel que calgui i us convidem a participar enviant-nos els vostres comentaris i suggeriments.

Només ho podem fer entre tots!