La qualitat de vida que gaudim els veïns de Sant Pol-S’Agaró és el producte d’una cura constant, encara que no sempre suficient. Cal no donar  per fet que la nostra comunitat es manté sola: si ningú es preocupa per tenir un entorn net i segur, un patrimoni natural i monumental ben conservat, o una vida cultural efervescent, aquests avantatges que avui gaudim no existirien.

L’Associació de Veïns de Sant Pol S’Agaró va néixer per l’amor que sentim pel Paratge on vivim. Com a residents, coneixem de primera mà els problemes que afecten la conservació de la zona, així com les possibles solucions, i ens hem associat per defensar l’interès comú.

Objectius de l’Associació de veïns de Sant Pol S’Agaró

Els qui triem viure en aquest racó de l’Empordà, som gent diversa: des dels qui busquen residència permanent, fins als qui només gaudeixen del seu habitatge durant les vacances. Tots coincidim en l’interès per la conservació del lloc, la millora de l’urbanisme, i atreure el turisme de qualitat, entre altres iniciatives.

Som conscients que una zona situada en una famosa destinació vacacional, existeixen problemes associats al nombre de visitants. Les actuacions prioritàries de l’Associació de Veïns són buscar solucions per erradicar o reduir l’impacte d’aquesta aglomeració estacional.

El Paratge, sovint, es veu afectat per una excessiva afluència de tràfic, soroll i brutícia, acampades il·legals i venda ambulant, o problemes d’incivisme, que han de ser atallats al més aviat possible.

Sens dubte, aquests últims anys hem avançat en la solució d’alguns problemes, amb pàrquings gratuïts, renovació de voreres, o millora de recollida d’escombraries, però encara ens queda un llarg camí per recórrer.

L’Associació de Veïns representa des de fa més de dues dècades als residents del Paratge, i defensa els interessos comuns davant l’administració pública, que en el nostre cas són els Ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d’Aro –S’Agaró.

El Sr. Carles Motas, alcalde de Sant Feliu, va estar present en l’assemblea del passat 22 d’Agost, va respondre a les preguntes dels veïns i va reconèixer a l’Associació com el millor i més vàlid interlocutor. Pensem que és un pas important en la bona direcció, però no hem d’oblidar quela representativitat de l’Associació resideix en el nombre de famílies associades.

Quants més membres siguem major força tindrem per plantejar les nostres reivindicacions.

Per això et demanem que t’associïs i participis activament amb nosaltres.