Quines solucions plantegen les diferents candidatures als nostres problemes?

El Paratge de Sant Pol-S’Agaró és un meravellós enclavament de la Costa Brava que pertany als municipis de Sant Feliu de Guíxols i de Platja d’Aro.

Tant els  veïns que hi residim tot l’any, com els que hi passem temporades,  ens trobem any rere any, i des de ja fa molt de temps, amb problemes pels quals, avui en dia, encara no s’ha plantejat cap solució.

Aquests problemes tenen un impacte negatiu per a tothom: residents, visitants, negocis i Ajuntaments  als quals pertany el Paratge. Cal resoldre’ls com més aviat millor.

Els veïns del Paratge, independentment de si som o no persones censades a Sant Feliu i Platja d’Aro, contribuïm amb els nostres impostos al funcionament d’ambdós municipis i, en conseqüència, desitgem gaudir d’uns serveis municipals de qualitat.

A la següent llista enumerem aspectes molt importants que representen qüestions o necessitats que qualsevol municipi del segle XXI que es preï ha de tenir ben cobertes.

Neteja del carrers.

Conservació dels elements urbanístics.

Millora de la seguretat.

Evitar les accions incíviques.

Millora de l’accessibilitat.

Eliminació de la contaminació acústica.

Davant les pròximes eleccions municipals, demanem a totes les candidatures que ens facin saber quines mesures concretes pensen aplicar per donar solucions a curt termini als problemes esmentats, que, no sent els únics, sí que són els més greus segons el nostre criteri.

Podeu fer-ho afegint un comentari o bé enviant un correu electrònic a info@avsantpol-sagaro.com

10 Comentaris

 1. Sílvia Romero - ERC Guíxols on 24/05/2019 at 11:14

  Benvolguts veïns i veïnes,

  Aquestes son algunes de les propostes que ERC Guíxols planteja en el programa de govern, i que són per tots els nuclis del municipi.

  – Efectuarem el cobriment de la riera de Sant Pol
  – Establirem rutes per a vianants que connectin els espais verds i de lleure a l’aire lliure des de les diverses zones del nucli urbà entre sí i, també, amb els espais naturals del nostre entorn.
  – Elaborarem ordenances municipals de protecció del medi natural i urbà i de defensa del paisatge.
  – Actualitzarem el catàleg de patrimoni local per preservar els béns culturals d’interès local en tots els vessants (històric, natural, arqueològic, arquitectònic).
  – Desenvoluparem el nou servei de recollida de residus, que inclogui diferents formats en funció de la realitat de cada barri, i millorarem la neteja urbana.
  – Elaborarem un pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS).
  – Crearem zones taronja d’aparcament per afavorir l’aparcament dels veïns a les zones d’atracció turística.
  – Redactarem el pla d’accessibilitat municipal i adaptarem, en la mesura de les possibilitats, l’espai públic de la ciutat a aquest pla. Cal pensar en els desplaçaments a peu, en les persones grans, la mainada i la mobilitat de les persones amb mobilitat reduïda.
  – Incorporarem l’estratègia de la policia de proximitat al cos de policia local, per afavorir el coneixement de l’entorn veïnal i per incrementar la percepció de seguretat i afavorir-ne una gestió més eficient. La implantarem amb previsió: un cop assolits el nombre de recursos humans, amb més agents, una nova seu i materials necessaris perquè aquesta implantació sigui un èxit.

  Podeu consultar el programa sencer a: http://locals.esquerra.cat/documents/arxius/programa-electoral-erc-guixols-2019expo.pdf
  I em poso a la seva disposició per tractar tots els temes de manera més concreta i que em pogueu traslladar les vostres inquietuds.

  Cordialment,
  Sílvia Romero

 2. SOM CATALANS on 21/05/2019 at 14:30

  -Neteja del carrers.
  És evident que l’ajuntament ha de millorar el servei d’escombraries, des de SOM CATALANS proposem la re municipalització de tots els serveis estratègics entre ells els d’escombraries, a banda d’això defensem la recollida porta a porta i el soterrament de tots els punts de recollida de residus per eliminar els contenidors de la via pública.

  -Conservació dels elements urbanístics.
  Nosaltres defensem la conservació dels elements urbanístics de la nostra ciutat com a element d’identitat de la cultura catalana del nostre poble, totes les obres de millora han de estar condicionades al realçament d’aquets elements.

  -Millora de la seguretat.
  Volem intensificar la vigilància a tots els punt de la ciutat, especialment a la zona de Sant Pol i les seves urbanitzacions, nosaltres aboquem a fer controls policials més regulars i en posar càmeres de seguretat amb lectors de matricula a les entrades i sortides de les urbanitzacions.

  -Evitar les accions incíviques.
  Per evitar les accions incíviques en el nostre programa diem explícitament que incrementarem quantiosament les sancions en aquest problemàtica i l’Ajuntament es personarà com a acusació particular en totes les causes que siguin constitutives de delicte.

  -Millora de l’accessibilitat.
  Per millorar l’accessibilitat, sobretot a l’estiu, proposem la reducció del parc mòbil del municipi, fomentant el us de transport ecològic com es el tren, tenim el projecte per fer-lo arribar.
  Per altre banda proposem la creació d’un model de lloguer de bicicletes i motos elèctriques entre municipis veïns per fomentar el ‘ Sharing’.

  -Eliminació de la contaminació acústica.
  Per eliminar la contaminació acústica hem d’impulsar una subvenció per a la instal·lació d’elements com son finestres aïllants.
  Per altra part amb la reducció del parc mòbil fomentaríem la reducció d’aquesta contaminació.

 3. Toni Carrión on 19/05/2019 at 18:22

  Bon dia, responem a continuació en detall a les vostres preguntes. Us agrairem que llegiu el programa sencer de Junts per Catalunya on hi ha totes les accions i ens feu les vostres aportacions per a millorar-lo:
  https://www.juntsxcatguixols.cat/Programa_JxCat_Sant_Feliu_de_Guixols.pdf

  Quan ho creieu convenient podem veure’ns amb la Cristina Vicens, la nostra alcaldable a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Seguim a la vostra disposició

  Neteja del carrers.
  Neteja viària i deixalles: Hem definit el contracte de serveis per a l’adjudicació que es farà durant 2019 amb el qual exigirem l’excel·lència en neteja viària i gestió de deixalles a tota la via pública, sense excepció de lloc ni època de l’any. Es farà un important increment de la recollida selectiva i projecte pilot per a la recollida porta a porta a vivendes i amb especial èmfasi, a comerços.

  Conservació dels elements urbanístics i millora de l’accessibilitat
  Pla d’Accessibilitat i desenvolupament: Millora de la seguretat i accessibilitat pel dia a dia dels ganxons amb l’execució d’un pla general de reparació i ordenació dels obstacles a la mobilitat a peu i en vehicle. Focus especial a la finalització d’edificis abandonats en fase d’obra que representen un perill i un fre per al desenvolupament de la ciutat. Promoció de més oferta de sòl industrial per a les indústries de la ciutat per tal d’aconseguir així preus a nivells assequibles que ha d’afavorir l’estada un major teixit industrial

  Millora de la seguretat i evitar les accions incíviques
  Pla director de la Policia Local: per incrementar i millorar el cos amb mesures internes i externes per tal que esdevingui un cos policial integral de referència per a tots els ciutadans. El pla de treball tindrà com a eixos principals: la proximitat, la transparència, el servei al ciutadà i a les associacions, entitats i comerços. Cal incrementar la presència del cos a les zones de més confluència veïnal i en temporada mitja i alta als eixos comercials i les platges. Alhora, es treballarà per potenciar els canals directes d’interacció amb els ciutadans com l’oficina d’atenció al ciutadà o l’augment de la presència a les xarxes socials per comunicar qualsevol incidència o explicar les campanyes que engegui la policia.

 4. Miquel, vicepresident Comunitat Front de Mar on 17/05/2019 at 12:34

  FRONT DE MAR, C/Verbania
  NETEJA CARRERS, MANTENIMENT I ILUMINACIO

  Un any mes ha estat una autència vergonya, el carrer Verbania aquest hiber ha estat sense llum tot el carrer en periodes de varis dies duant 4 ò 5 vegades, un d’ells més de 10 dies sense solucionar el problema, amb l’agravant que ens han entrat a robar als trasters i als pisos en 2 ocasions diferents. De nit els veïns que viuen tot lany no s’atreveixen a sortir sols al hivern.

  Hem enviat emails al Ajuntament en varies ocasions, trucades a la Guardia Urbana de nit, es respont puntualment però els problemes continuen.

  Quim plantejament tenen els partits per evitar que aquesta zona es degradi cada vegada mes.
  Gràcies

 5. RAMON BLAZQUEZ MARTINEZ on 17/05/2019 at 11:58

  Nova rotonda a C.Agaró amb Avda. Platja d’Aro per reduir velocitat circulació. , Qualsevol mesura que s’adopti per reduir la velocitat, en Avda. Platja d’Aro-Ctra. de Palamos, serà encertada, el nivell de risc actual en aquesta “carrer-carretera” és enorme.
  Desitjo que els futurs poltics que governin els Ajuntaments de Sant Feliu i Platja d’Aro, siguin responsables i prenguin plena consciència de la urgència d’aquest tema.

 6. ERC Castell-Platja d'Aro i S'Agaró on 16/05/2019 at 10:49

  Hola bon dia
  algunes de les propostes que portem en el programa d’ERC i que podeu consultar sencer a :
  https://www.facebook.com/Montse2019/
  • Creació de l’Oficina del defensor del Ciutadà
  • Ajuntament amb parets de vidre; trobades periòdiques amb diferents col.lectius
  • Enquesta a la població sobre necessitats
  • Impulsar la modificació del ROM per tal que entitats i particulars puguin presentar mocions.
  • Creació App Platja d’Aro en línia on es pugui informar de desperfectes a la via pública de forma directa, amb integració prestació deixalleria municipal, processos participatius i també enquestes.
  • Multiconsulta sobre temes d’àmbit local, des de l’escut normalitzat de la vila, a qüestions d’urbanisme.
  • Impuls del reciclatge 5.0 amb contenidors intel.ligents.
  • Taxa de residus flexible
  • Vetllarem per l’embelliment del paisatge urbà —neteja de carrers, rehabilitació de façanes, redacció de la carta de colors i de materials, enjardinaments…
  • Instal.lació de cabines wc per tot el municipi
  • Sala polivalent a S’Agaró
  • Redactarem el pla d’accessibilitat municipal i adaptarem, en la mesura de les possibilitats, l’espai públic de les nostres poblacions a aquest pla.
  • Major presència policial les 24 hores
  • Presència d’agents cívics

 7. Maurici Jiménez on 15/05/2019 at 10:45

  Benvolguts;

  Avui us hem fet arribar un mail.

  Salutacions;

  Maurici Jiménez
  Candidat del PSC a l’Alcaldia

  • gestor on 16/05/2019 at 20:44

   Des de l’Associació agraïm la resposta del Sr. Maurici Jiménez candidat a l’Alcadia de Platja d’Aro.
   Publiquem a continuació el contingut del seu mail per fer-ho arribar a tots els veïns.

   ” És clara la evolució que esta succeïnt a S’Agaró en els darrers anys: l’ampliació de la nova urbanització Oest de Sant Pol, el creixement i consolidació de negocis a l’Avinguda de Platja d’Aro, la protecció de Puig Pinell, la desaparició de Can Cornetes, l’accés nord a la Platja de la Conca, la nova concessió de Port d’Aro, o la recuperació de la Festa Major de S’Agaró…

   S’Agaró continua essent per el poble un espai eminentment ple de recursos naturals i paisatgístics, però cada vegada més consolidada amb restauració i empreses de serveis que apropen a ciutadans i visitants. Ser un millor espai per al desenvolupament de la vida del veí de S’Agaró i per al segon resident o turista comporta diversos reptes en els següents anys, passo a explicar-vos quins creiem que són.

   – Foment d’accions de dinamització al Parc de Sant Ramón i Avinguda Platja d’Aro.
   – Restauració i millora de l’accessibilitat del Camí de Ronda.
   – Desenvolupament de xarxa wi-fi en entorns públics.
   – Creació d’espai social polivalent amb funcions d’informació ciutadana i turística, i amb espai polivalent per veïns i entitats.
   – Incrementar pressupost reposició asfalt i voreres.
   – Millorar la gestió i servei de recollida de residus.
   – Executar obres de millora de sanejament per reduir inundabilitat de la zona.
   – Millora i eficiència de la xarxa pública d’enllumenat.
   – Projecte de nou parc urbà de Pinell.
   – Nova rotonda a C.Agaró amb Avda. Platja d’Aro per reduir velocitat circulació.
   – Creació d’espai de socialització de gossos.
   – Facilitar transport a centres formatius.
   – Foment del transport municipal entre nuclis.
   – Activar subvencions a la emancipació juvenil.
   – Foment de la millora energètica en vivenda.
   – Impulsar l’espai de participació del Consell de Nuclis.
   – Seguir donant suport a entitats de veïns i de comerciants.

   Aquestes són les mesures més rellevants que us podem fer arribar a dia d’avui, restem a la vostra disponibilitat per comentar-les o per què ens pugueu fer arribar propostes veinals.

   Salutacions Cordials;”

 8. Guíxols des del Carrer on 14/05/2019 at 06:38

  És evident que les escombraries és un dels problemes greus de Sant Feliu de Guíxols. De fet, el contracte està caducat des de fa dos anys i obsolet. El nostre grup, amb una clara vocació ecologista, és partidari d’aprofitar el nou contracte per a una progressiva implementació del sistema porta a porta, començant el primer any per dues fraccions i anar augmentant progressivament fins arribar a les cinc fraccions en quatre anys. Això, i a banda d’un canvi d’hàbits, suposaria la desaparició dels contenidors de la via pública i, per tant, l’impossibilitat de deixar trastos vells al carrer. Sobre la neteja viària nosaltres ja diem que aquesta ha d’incloure la neteja integral de l’espai públic tenint en compte tots els seus elements (calçades, voreres, mobiliari, papereres, parterres, etc…) i també les especificats de cada zona, lògicament nosaltres tenim molt clar que Sant Pol és una d’aquestes zones específiques que el nou contracte de les escombraries hauria d’inclore com a tal. Sobre l’estat dels carrers i el seu arranjament, nosaltres volem elaborar un inventari de l’estat dels carrers, places i vies públiques per tal de poder determinar les prioritats (actuació urgent, actuació a mig termini, actuació a llarg termini o no cal actuació). Aquest inventari es faria sota criteris de publicitat i participació ciutadana i, evidentment, els veïns i les veïnes de Sant Pol estarieu convidades a participar. Això si, hi ha una cosa amb la qual no hi podem fer res i que és el terme municipal. Nosaltres ens referim sempre a Sant Feliu de Guíxols, ja que no podem fer actuacions en un altre municipi (ni sobre les escombraries, ni sobre l’estat dels carrers). Altra cosa, i això si que ho hauríem de fer, seria posar-nos amb contacte i establir ponts entre vosaltres, com a persones afectades per una situació que cal solucionar, i els dos ajuntaments com a administració local (Sant Feliu i Platja d’Aro).

 9. La Vall d’Aro en Comú on 12/05/2019 at 21:52

  Bona tarda a tots,
  Seguidament us deixem les respostes específiques al que plantegen. Estem a la vostra disposició per qualsevol dubte i/o aclaració.

  Un pla de movilitat per tal de conectar tota la Vall d’Aro (SFG-CST-PDA-SAGARO- STACRI.
  Oficina d’atenció a la ciudadania
  Major presencia policial les 24h en el nucli
  Centre de llansadora d’empreses que recolli els projectes del Coworking.
  Implantació del sistema de recollida d’escombraries porta-porta.
  Facilitar el calendari del regidor de nuclis amb assistència programada
  Pla director de turisme i comerç especial per s’Agaro, recollint quelcom treballat en els projectes Eixos.
  Estudi actualitzat de les infraestructures.
  Espai de relació i comunicació ciutadana.

Deixa un comentari